Centar za cjeloživotno obrazovanje | Kanban u projektima održavanja
455
single,single-portfolio_page,postid-455,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Kanban u projektima održavanja

Kanban metoda je nastala na temeljima tzv Lean razmišljanja koje je nastalo u Toyoti. Upravo Lean poslovna filozofija je najzaslužnija za poslovni uzlet japanske industrije. Kanban, kao dio te filozofije, pronašao je svoju primjenu i u razvoju softvera i na tom polju zadnjih nekoliko godinadoživljava pravi procvat. Uz Scrum, Kanban je danas najpoznatija metoda za agilno upravljanje procesima. Ne zahtijeva promjenu postojeće organizacije, pa se stoga općenito smatra da je njegova primjena jednostavnija, no i dalje zadržava svoju učinkovitost.

kanban u projektima održavanja

Cilj programa

Ukoliko imate timove ili odjele koji obavljaju poslove na više proizvoda, bave se održavanjem i sl., odličan ste kandidat za primjenu Kanban metode. Primjenom Kanbana možete uvesti red u takve dijelove svoje organizacije, rasteretiti pojedince i povećati njihovu učinkovitost, ravnomjerno raspodijeliti posao i povećati “vidljivost” procesa. Kao rezultat tih promjena doći će do povećanja efikasnosti organizacije.

Primjena Kanbana osobito je učinkovita na projektima ili proizvodima koji su u fazi održavanja i općenito na procesima koji zahtijevaju prilagodbu izrazito brzom ritmu promjena.

Sadržaj

● kako je sve počelo: Toyota production system

● što je Lean thinking

● Što je Kanban i kako se primjenjuje

● primjeri upotrebe Kanban ploča

● praktična radionica primjene Kanbana

Datum početka

04.10.2014.

Prijavi se
Preuzmi kalendar

Informacije o tečaju

1 dan

8 sati

Subota

Hrvatski jezik

Pristup

2.000 kn + PDV

-20% za prijave do 31.10.14.

Instruktor