Centar za cjeloživotno obrazovanje | Agilni razvoj za menadžment
453
single,single-portfolio_page,postid-453,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Agilni razvoj za menadžment

Agilni način upravljanja projektima danas je mainstream. S korijenima u Japanskoj filozofiji poslovanja, agilne metode postaju rastući trend, ne samo u vođenju projekata, već i cjelokupnom poslovanju organizacija.

Rezultati istraživanja pokazuju značajne rezultate u povećanju produktivnosti, vidljivosti projekata, lansiranja proizvoida na tržište u odnosu na klasične metode.

Ipak, u Hrvatskoj je mali broj tvrtki koje su prihvatile agilni razvoj na cjelokupnom tržištu. Najviše ih usvajaju softverske i računalne kompanije, ali i velike banke i telekom operateri zbog velike dinamičnosti promjena na tržištu, kako bi stekle prednost za konkurencijom i brže prihvatile mijenjajuće trendove.

agilni razvoj za menadžment

Cilj programa

S obzirom na to da su katastar i zemljišna knjiga najvažniji alat u svakom LAS-u, organiziramo za stručnjake koji su zaposleni u organima državne ili lokalne uprave koji u bilo kojem segmentu rada koriste prostorne podatke: prostorno planiranje, korištenje zemljišta, zaštita okoliša, planiranje održivog razvoja, agronomija, šumarstvo, itd., seminar kako bismo polaznicima pružio uvid u LAS kao novu paradigmu, a potom detaljnije opisali ulogu katastra i zemljišne knjige kao alata u LAS-u.

Kako se u stvari radi i interakciji ljudskog roda i zemljišta ta veza ne može se uspješno uspostaviti bez izgradnje sustava, institucija i ljudskih resursa. Edukacija i trajno obrazovanje navedenih resursa je neophodan segment modernog LAS-a i u tom segmentu želimo ponuditi adekvatno obrazovanje.

Sadržaj

Jedan od najvažnijih faktora uspjeha tranzicije neke organizacije na agilni razvoj je podrška managementa. Posljednje istraživanje iz 2012. godine renomirane američke kompanije VersionOne pokazuje da je inicijativa za uvođenje agilnog razvoja u čak 63% slučajeva potakla od managementa. To pokazuje da agile development rješava probleme koji tište management.

Upravo zbog toga, za uspješno usvajanje agilnog razvoja, nužno je da management sazna na ispravan i sustavan način, što je to agilni razvoj, zašto funkcionira bolje od klasičnog i koja je ispravna uloga managementa u toj tranziciji. Ovaj tečaj naučit će vas upravo to.

● uvod u agilni razvoj

● teorijska osnova na kojoj se zasniva agilni razvoj

● uloga managementa u agilnom razvoju

● agilni nasuprot tradicionalnog managementa

● organizacija timova

● produktivnost i inovacija

● ugovori kompatibilni s agilnim razvojem

● primjeri uspješnih tranzicija na agilni razvoj

Datum početka

07.11.2014.

Prijavi se
Obavjestite me o budućim terminima

Informacije o tečaju

1 dan

8 sati

Petak

Hrvatski jezik

Pristup

1.600 kn + PDV

-20% za prijave do 31.10.14.

Instruktor