Centar za cjeloživotno obrazovanje | Pokreće se potpuno nova europska platforma za obrazovanje odraslih
498
single,single-post,postid-498,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Pokreće se potpuno nova europska platforma za obrazovanje odraslih

img-help-epale

Pokreće se potpuno nova europska platforma za obrazovanje odraslih

11:54 10 Lipanj

Elektronička platforma za obrazovanje odraslih u Europi – poznata kao EPALE – nova je inicijativa koju financijski podržava Europska komisija. Platforma predstavlja najnoviju inicijativu u sklopu dugoročne obveze EU-a za promicanje kvalitete obrazovanja odraslih u Europi. Bit će dostupna nastavnicima, instruktorima i volonterima, kao i donositeljima politika, istraživačima i akademskim djelatnicima uključenima u obrazovanje odraslih.

EPALE će imati niz posebnih značajki koje će ga činiti glavnim mrežnim mjestom za obrazovanje odraslih u Europi. Nudit će interaktivne mreže koje će korisnicima omogućiti da se povežu s drugima diljem Europe, sudjeluju u raspravama i razmjenjuju dobre prakse.

Kalendar europskih i nacionalnih događanja omogućit će korisnicima da uvijek budu upoznati s mogućnostima za profesionalni razvoj. Tekuće novosti i udarni članci koje će pisati vodeći stručnjaci u području obrazovanja odraslih osigurat će korisnicima EPALE-a dostupnost najnovijih politika i rasprava u području obrazovanja odraslih.

EPALE će biti višejezična platforma kako bi korisnici u bilo kojoj državi članici mogli u cijelosti iskoristiti stranicu i njezine brojne sadržaje. To će biti stranica otvorenog tipa što znači da će se korisnici moći povezivati s drugim stručnjacima, nastavnicima i volonterima u području obrazovanja odraslih diljem Europe.

Svaka će zemlja sudionica doprinijeti informacijama, događajima, sadržajima itd.

Stranica je zamišljena da postane trajni čimbenik u svijetu obrazovanja odraslih.

Budući korisnici mogu se uključiti već sad – sudjelovanjem u anketi koju mogu naći na EPALE-ovoj stranici mogu pomoći u oblikovanju sadržaja na stranici.

http://ec.europa.eu/epale/hr/node/1